lauantai 22. toukokuuta 2021

Ootellaan ootellaan

Ei näy vielä pentuja.  Sumu 60/63, Sera 56/63. Eli Serakin jo maagiset 8vk takana, eli pennut olisivat jo teoriassa kypsiä syntymään.

Viimeeksi Seralla tiineys kesti tasan 63 vrk. Nyt tietty voi vauhdittaa se, että Sumu tekee pennut ennen sitä.  Seralle tulossa vähintäänkin  yhtä iso pentue kuin viimeksi, mahan ja ultran perusteella. 

Sumulle tulossa iso pentue. On tässä vihjailtu Sumulle, että yleensä isot pentueet synnytetään aikaisin. Mutta ei näy vielä.  Sumu heitti  jo kaikki karvat, etutissitkin ihan karvattomat. Maitoakin tulee tiristettynä.  Ja takapää on lössähtänyt ja turpeessa, koko peräosasto alkaa olla karvaton. Sumun maha on iso, pinkeä pallo joka suuntaan, eikä käveleminen  enää maistu. Ulostaminen suoritetaan vapaalla tyylillä, kun ei vaan taivu. Ruoka kyllä maittaa. Ja uni. Lämpöä olen mittaillut monta kertaa päivässä, mutta selvää laskua ei ole tullut, pelkkää aaltoilua. Pentujen sykkeet kuuluu hyvin stetoskoopilla, silloin milloin Sumu malttaa olla hösäämättä.

Sera aloitti maidontuotannon ajat sitten. Karvaa lähtenyt vähän, mutta viimeeksikin kaljuuntui vasta pentujen synnyttyä valokuvien perusteella. Seran maha on pehmeämpi, eikä näytä niin pallolta. Joskin pissille käveleminen ei oikein maistu Serallekaan.