lauantai 12. kesäkuuta 2021

Labbis on labbis

 Taidettiin selvitä säikähdyksellä. Eilen nuo huonommat vaihtoehdot suurimman osan labratuloksilla poissuljettuani kysäsin vielä yheltä kokeneelta kasvattajalta että onkohan tässä jotain muutakin mahdollista tyypillistä syytä ripulille.

Kun vähän outoa kun kaiki pennut kasvaa ja voi hyvin, ja silti ripulia. No, hän sanoi että ehkä ne syö liikaa maitoa?

No sehän se on varmastikin! Selittää miks näistä se kaikkein isoin ja possuin pentu oli löysimpänä :)

No 5 pv ripulia varsinkin pikkupennuilla ei tee hyvää, joten hyvä sinällään  tehdä labrat. Sillä  tähän liikaan maitoon "hoitona" on tietty  maidon vähennys; harvennettiin tissille pääsyä, ja pienennettiin samaten emojen ruoka-annoksia. En ehkä hirveästi olisi uskaltanut vähentää ripuloivien pentujen ravinnonsaantia ilman useamman syyn poissulkua ensin.

Varsinkin kun olin pari viimeistä päivää laittanut pentuja extra usein tissille, etteivät vaan kuivu😂

Tänä aamuna näki selvän eron, muutama kakan muotoinen kakka jo tullut, eikä illan jälkeen ole tullut yhtään kakkaa pörinän kera. Eli kaikki hyvin loppu hyvin, ja nämä possut ovat jo ensimmäisen kerran päässeet kokeilemaan mitä on olla labradori :)

Myös vesikuppia alettiin jo tarjota T-pennuille, mutta se on ollut vain pari minuuttia kerrallaan, kun sitten pitää olla heti pesemässä sitä, kun se muuttuu sekunneissa uima-altaaksi.

Tänä aamuna T-pennut saivat myös ensimmäiset maistiaset oikeasta ruuasta, ja hyvin maistui kaikille.