maanantai 13. syyskuuta 2021

Syksy 2021

Pennut lensivät pesästä

T-pennuista tuli erittäin kivoja, ja kaikki ovat kotiutuneet hyvin uusiin koteihinsa. Yhdellä ollut silmätulehdus, kahdella virtsatietulehdus ja yhdellä mennyt maha vähän turhan sekaisin matolääkkeistä. Muuten ei kummempia murheita kantautunut kasvattajan korviin. Toivotaan että enempää ongelmia ei tule. Kaikki pennut reippaita ja mukavia koiranalkuja.

Ninessin Tirri ja Sera- mummo

U-pennuista valitettavasti molemmille tuli purentavika (yläpurenta). Tällä hetkellä pennut ovat 15 viikkoisia, joten jännitetään sitä, että miten purennat asettuu hampaiden pudotessa. Toiselta pennulta poistettiin alakulmahampaat, jotta alaleualla olisi tilaa kasvaa. Ei kuitenkaan vielä muutosta verrattuna esim. velipoikaan. Muuten nämä Seran pennut rakenteellisesti mukavia. Hyväluontoisia. Mutta kyllä tämä vähän ketuttaa kun tuli näin huonot hampaat. Eipä sille enää mitään voi. Onneksi pennut erittäin kivoja koiria muuten. Toivottavasti perineet Seralta kaikki muutkin luustoasiat kuin nuo kökköhampaat.

Näyttelyitä

Käytiin myös kolmessa näyttelyssä. Seralle 3x EH, Sumulle 2xEH ja 1xERI. Eli kahdessa ekassahan näillä oli vielä melko rumat mammaturkit. Nyt alkavat näyttää omilta itseltään. Sera on aika jäykkä takapäästä, on käyty hierojalla ja venytelty. Alkaa näyttää jo hyvältä.

Nita kävi kahdessa näyttelyssä, veteraaniluokassa molemmilla kerroilla. Ekalla kerralla Nita oli VET ERI1 SA PN2 ROP-VET, toisella kerralla VET ERI2 SA PN2.  Eli ei mikään ihan turha beagle. Nita on erittäin loistavassa fyysisessä kunnossa, ja sen liike on aivan erinomainen edelleen. Ainoa miinus on silmät, joiden alaluomet roikkuvat nykyään todella paljon. Toisessa silmässä on pinkki ja toisessa ruskea pigmentti, ja näistä varsinkin punainen silmä näyttää vieraiden silmiin rajulta, jos Nitalla on silmien suhteen huono päivä. Vaikka se toinen silmä on ihan yhtä paha. Yksi silmätulehdus sillä oli tänä vuonna. Todennäköisesti saa joskus tulevaisuudessa toisenkin, eihän ne luomet siitä mihinkään kiristy. Mutta hyvä juttu, että silmät eivät ole sitä nuorempana vaivanneet yhtään eivätkä olleet tuollaiset löysät kuin vasta nyt veteraani-iän kynnyksellä.


Metsällä

Tiukulle ammuttu tänä syksynä jo kaksi jänistä.

Nita kävi Jänisjahdissa Posiolla asti.

Sera päässyt noutamaan yhden telkän (Tirri oli yleisönä).

Sumu noutanut useamman sorsalinnun, aivan mahtavan rauhallinen koira metsällä. Eikä edes päätään liikauta jos ammun vieressä haulikolla.