keskiviikko 14. syyskuuta 2022

Uusia terveystuloksia

Nara (Flibelle Stand By Me) kävi virallisissa terveystutkimuksissa;

Polvet 0/0

Kyynärät 0/0

Lonkat C/C

Selkä LTV 0 normaali, VAO normaali

Eli vaikka lonkat ei ihan puhtaat olleet, voidaan tästä suunnitella kuitenkin jalostuskoiran alkua. Ja beagleksi huipputulos, puhdas selkä!

Labbiksilla en missään nimessä käyttäisi C/C lonkkaista, mutta beagle on pienempi ja kevyempi,  joten uskon ettei C-lonkat tule vaivaamaan Naraa sen elinaikana. Beagleja on paljon vähemmän ja niitä ei kuvauteta käytännössä ollenkaan, joten taso on mitä on.  Mutta jos Naralle joskus päästään pennut tekemään, tulee uros olemaan A/A-lonkkainen


Ja hyviä uutisia kasvattien puolelta;

Ninessin Termiitti käynyt tutkituttamassa itsensä terveeksi seuraavien virallisten tutkimusten osalta:

Lonkat A/A

Kyynärät 0/0

Selkä LTV 0 ja VA 0


Lisäksi Ninessin Taikatiuku kävi jo kesäkuussa kuvissa, tämän päivitinkin ajat sitten Taikatiukun kohdalle mutta postaukseen asti se ei ole vielä tainnut päätyä mutta nyt päätyy:

Lonkat A/A

Kyynärät 0/0



Täytyy myös antaa kiitosta kasvattien omistajille. 15 kappaletta Ninessejä maailmalla, ja niistä yli puolet eli 8 kappaletta on käynyt jonkin sortin virallisissa terveystutkimuksissa. Ja kaikki viralliset terveystutkimustulokset ovat olleet terveitä, huonoin tulos taitaa olla parit B-lonkat.

Toki virallisten tutkimusten ulkopuolella, yläpurentaa on liian monella (3-4kpl, yhdeltä näistä jouduttu operoimaan hammaskalustoa), ja kahdella erittäin harvinainen (mutta onneksi eri) sairaus. Korva- tai ihokroonikoita tai muita jatkuvia vaivoja ei ole korviini kantautunut.

Kaikki kasvatit ovat päätyneet toistaiseksi hyviin koteihin, kaikista on kuultu luovutuksen jälkeen, yli puolet nähty livenä,  ja kaikki ovat toistaiseksi elossa. Kaikille möisin koiran mielelläni uudelleenkin.