tiistai 9. syyskuuta 2014

BEAJ Ilomantsi 6.9.

   Mikin kanssa käytiin beaglein ajokokeessa Ilomantsissa asti näin kauden aluksi. Junnuhaukkuihin päästiin, kun kasvattajan tytär lähti ohjaajaksi. Allekirjoittanut toimi ohjaajan avustajana.

Miki löysi ekassa erässä jäniksen 35min haun jälkeen, ja kyseistä jänö Miki ajoi hienosti kuuluvalla äänellään kolmisenkymmentä minuuttia. Toisessa erässä jänisajo kesti vain 7 min.
 Moni ajokoira keskeytti kokeen lämpimän sään takia, mutta Miki sai jänikset kuitenkin kohtuuajassa ylös joten Mikillä etsiskeltiin jänistä loppuun saakka. Tulos jäi kuitenkin nollatulokseksi,  kun pisteitä kertyi 25,54. Oltiin tyytyväisiä, parannetaan kerta kerralta.  Loppusyksylle yritetään saada Miki kahden viikon kokeeseen, sitten on varmaan paremmat säät ja kuntopohja jo niin hyvä että saadaan hyvät ajot kokeessakin.  Nyt yritetään treenata koiro niin hyvään kuntoon että saataisi se ykkönen jo sitten...
 Eli nyt tulos BEAJ 0 (25,54p), sijoitus 1/1. Näillä pisteillä olisi voitettu  beaglet viimevuonnakin junnuhaukuissa, ja silloin siellä oli sentäs neljä beaglea! Ei paha:)

Niin ja Nita haukkuu jänistä oikein hienosti.   Sen kolmas ajo ikinä oli oikein, oikein ihanaa ja kuuluvaa ja intohimoista ajoa, vaikka kestikin vain kymmenen minuuttia. Mutta siitä se lähtee.